Ξεκίνησαν οι εργασίες οδικής ασφάλειας επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα αναβαθμίσουν πλήρως την αισθητική και λειτουργική εικόνα στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας. Η εκκίνηση των εργασιών έγινε από το ύψος της οδού K. Πούλακα μέχρι την οδό Κρέσνας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.236.750 €, προβλέπει τη διαπλάτυνση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων με φυσικά υλικά (ψαμμιτικά κράσπεδα και πλάκες), την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας led, αστικό εξοπλισμό και τη διαμόρφωση και σήμανση έγγλυφων διαβάσεων πεζών και διασταυρώσεων κατά μήκος της οδού, με στόχο την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών, την απόλυτη προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία και την ευαισθητοποίηση των οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 μηνών, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ελαχιστοποιώντας στο μέτρο του δυνατού την όχληση στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της περιοχής.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…