ΔΗΜΟΙ

Κόντρα Κολιάδη- Χατζημάρκου για τον ΦΠΑ

Νέα κόντρα μεταξύ του δημάρχου Ρόδου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, πυροδότησε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο ο Αλέξανδρος Κολιάδης χαρακτηρίζει ως αδικία για το νησί, κατηγορώντας τον Γιώργο Χατζημάρκο για αδιαφορία και αποστάσεις από το ζήτημα.

Η νέα αντιπαράθεση είχε ως αφορμή την αντίθεση που εξέφρασε ο περιφερειάρχης στην πρωτοβουλία του δημάρχου για την σύσκεψη με αντικείμενο την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην Ρόδο, για το οποίο η δημοτική Αρχή δήλωσε απποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όπως αναφέρεται, ο Γ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε τις πρωτοβουλίες Κολιάδη ως «επώδυνες απόψεις», ενώ ξεκαθάρισε για ποιον λόγο δεν συμμετείχε ούτε εκείνος, ούτε κανένας από τους συνεργάτες του στην σύσκεψη.

Ο περιφερειάρχης, απαντώντας για τους λόγους που δεν συμμετείχε τόνισε μεταξύ άλλων:

«Προσκλήθηκα, επέλεξα συνειδητά να μην βρίσκομαι εκεί, διότι μία από τις υποχρεώσεις που έχω είναι να προφυλάξω το κύρος, την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού που υπηρετώ. Οφείλω να συμμετέχω σε πρωτοβουλίες που είναι ενωτικές και όχι διχαστικές. Κάποιοι, θέλοντας να ξεχρεώσουν στους συντρόφους τους γραμμάτια, προσπαθούν να ξεπλύνουν την ντροπή του 2015. Να είμαι κομμάτι ‘πλυντηρίου’ δεν το δέχομαι».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόθεση της δημοτικής Αρχής να προσφύγει και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια σημείωσε: «Δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε αυτά, είναι επικίνδυνα πράγματα. Αν ήμουν παρών στην σύσκεψη, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω. Διότι πιθανότερη εξέλιξη μιας τέτοιας προσφυγής, θα είναι η ακύρωση του μέτρου. Ποιος θα το πει αυτό στα υπόλοιπα νησιά; Είναι επικίνδυνες απόψεις».

Share

Τελευταία άρθρα

Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί από τον δήμο Καλλιθέας

Η ενίσχυση καταβάλλεται αναδρομικά για παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2024 και…

28 λεπτά ago

Δήμος Αθηναίων & Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ενώνουν δυνάμεις

Μια νέα συνεργασία ξεκινά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας «Δες τι Αναπνέεις».

38 λεπτά ago

Νότιο Πήλιο: Αναβάθμιση λιμενικών υποδομών

Στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Λιμένα Κάτω Γλυφούρας (πρώην Ναυτικές Σχολές).

52 λεπτά ago

Η Ιθάκη διεκδικεί, επιμένει και κερδίζει

Το δίκαιο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης έγινε αποδεκτό.

1 ώρα ago

191.654,40€ για αντιπυρική προστασία του Δημοτικού Δάσους Φιλιππιάδας

Δημιουργούνται σήμερα οι υποδομές που θα προστατεύσουν τον τόπο αύριο.

2 ώρες ago

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία Ραφήνας- Πικερμίου

Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία στο…

2 ώρες ago