ΔΗΜΟΙ

Θεσσαλονίκη: Προς ολοκλήρωση η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ολοκλήρωσης πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώνει την παρέμβαση στον άξονα της οδού Αγίας Σοφίας, η οποία θα αποκτήσει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ύστερα και από τη συμφωνία με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, για την απομάκρυνση του περιτοιχίου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Γρηγορίου του Παλαμά. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, θα επιτρέψει τόσο την ανάδειξη μιας νέας πλατείας όσο και την ανάδειξη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ως ακόμα ένα τοπόσημο της πόλης.

«Είναι μια ακόμα ευχάριστη στιγμή για την όμορφη και ιστορική Θεσσαλονίκη και για τις προσπάθειες που κάνουμε ώστε ο δημόσιος χώρος της να αποκτήσει την εικόνα που της αξίζει» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία να παραδώσει το έργο στους 14 μήνες, όπως προβλέπεται και από τις τεχνικές προδιαγραφές ή και νωρίτερα εάν αυτό είναι εφικτό.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε επίσης για τη συνεργασία τον Γιάννη Ανδρουλάκη, πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, με πόρους του οποίου θα υλοποιηθεί το έργο.
Τη σύμβαση υπέγραψε για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος διευκρίνισε πως το κομμάτι της Αγίας Σοφίας από την Τσιμισκή μέχρι την οδό Μητροπόλεως θα διατηρήσει μόνο έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας προκειμένου να μην δημιουργηθούν επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα.

Όσον αφορά τον χρόνο έναρξης κατασκευής, ο κ. Νικηφορίδης σημείωσε πως το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει και μέσα στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, δήλωσε, ωστόσο, πως θα προηγηθεί μια διαβούλευση με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή, δεδομένου ότι από τα μέσα Νοεμβρίου η πόλη μπαίνει στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τελευταία άρθρα

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

32 λεπτά ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

41 λεπτά ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

1 ώρα ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

2 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

2 ώρες ago

Έρχεται ο 9ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «PERISTERI RUN»

Τον 9ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «PERISTERI RUN», διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο δήμος Περιστερίου,…

2 ώρες ago