Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Γονέων κΙ Κηδεμόνων του δήμου Περιστερίου έχει προκαλλέσει η ανεπάρκεια σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου και των Ειδικών Σχολείων της πόλης.

Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί, ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα για τη μεταφορά των μαθητών, αφού, όπως εισημαίνουν στην σχετική τους ανακοίνωση, για άλλη μία χρονιά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις οικογένειες και τους μαθητές.

Όπως σημειώνεται: «Η κήρυξη για άλλη μια χρονιά άγονων δρομολογίων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε γονείς και μαθητές έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, ειδικοτήτων, ειδικής αγωγής και βοηθητικού προσωπικού που υπάρχουν και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες.»

Γονείς και μαθητές, προκειμένου να δωθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα απαιτούν: «Τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Μεταφοράς Μαθητών, εξοπλισμένο με τον αναγκαίο στόλο οχημάτων, στελεχωμένο με επαγγελματίες οδηγούς/συνοδηγούς, καθώς και με τους απαραίτητους τεχνικούς/μηχανικού, προκειμένου να διεκπεραιώνει ολοκληρωμένα και με ασφάλεια κάθε είδους μεταφορά μαθητών, τόσο των δικαιούχων μεταφοράς που φοιτούν στα υπερτοπικά σχολεία, όσο και για οποιαδήποτε άλλη μεταφορά μαθητών στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων».

Μάλιστα, θέλοντας να ασκήσουν εντονότερη πίεση για την λύση του προβλήματος, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη, στη 1 μ.μ., στην Περιφέρεια Αττικής