Σύμφωνα με τη νέα απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εντάσσονται στους δικαιούχους της κατηγορίας των πληγέντων από φυσικές καταστροφές για τους οποίους θα ισχύσει ειδικό επιπλέον ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι περιοχές του Δήμου που εντάσσονται στους δικαιούχους είναι οι εξής:
• Δημοτική Ενότητα Ταμυναίων
• Δημοτικές Κοινότητες Πετριών, Κριεζών, Κοσκίνων και Δύστου, της Δ.Ε. Δυστίων,
Οι υποψήφιοι των παραπάνω περιοχών, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (στην πρώτη περίπτωση λόγω νερού και στη δεύτερη λόγω πυρκαγιών) και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2025, θα εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.
Δικαίωμα υπαγωγής έχουν οι μαθητές της τελευταίας τάξης Λυκείου (σχολικό έτος 2024-2025) και οι απόφοιτοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ειδικό ποσοστό (έως 2% ανά κατηγορία Λυκείου) και η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών θα οριστούν με νεότερη υπουργική απόφαση.
Περισσότερα δείτε εδώ ➡ https://shorturl.at/xLUGC.
Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…
Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.
Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…
Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…