ΔΗΜΟΙ

Χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ιεράπετρας για αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά της 2ας Ιουλίου

Με ικανοποίηση ανακοίνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ως πρώτη δόση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά της 2ας Ιουλίου 2025. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε μετά από ενέργειες του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη.

Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος συντόνισε τις σχετικές διαδικασίες και υποστήριξε το αίτημα του Δήμου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, πρωταρχικό στόχο αποτελεί η άμεση αποκατάσταση των βασικών υποδομών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και της αγροτικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων Υπουργείων, ευχαριστεί τον Υφυπουργό και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής για τη συνεργασία υπογραμμίζοντας ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αποτελεί καθοριστικό βήμα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

8 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

9 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

10 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

10 ώρες ago