Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου σε βάρος εργαζομένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια του 701ου προγράμματος αποκομιδής κάδων απορριμμάτων στην 7η Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή του Γκύζη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο εργαζόμενος προσεγγίστηκε από άγνωστο δημότη, ο οποίος αρχικά τον απείλησε λεκτικά. Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος άνδρας εμφανίστηκε ξανά έξω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Νίκος Κούρκουλος», κρατώντας όπλο, και πυροβόλησε τον εργαζόμενο, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή με δίκυκλο.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις μετά από κλήση στην Άμεση Δράση (100) και στο 112, ενώ ο εργαζόμενος κατέθεσε λεπτομερώς το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.
Ο Δήμος Αθηναίων καταδίκασε την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, συνεργαζόμενος με τις αρμόδιες Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.
«Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία και την καθαριότητα της πόλης να γίνονται στόχοι επιθέσεων. Η σωματική τους ακεραιότητα και ο σεβασμός στην εργασία τους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…
Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…
Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…
Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…
Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…
Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…