Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Θερμαϊκού, Θ. Τζέκου, η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την χειμερινή περίοδο 2025-2026.

Στην έναρξη της συνεδρίασης έγινε ένας μικρός απολογισμός της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου,όπου επισημάνθηκε η αποτελεσματικότητα όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντικών Οργανώσεων, που με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Η άμεση επέμβασή τους αποδείχθηκε καίρια χάρη στις συνεχείς περιπολίες με οχήματα και κατάλληλο εξοπλισμό.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και ο συντονισμός και η συνεργασία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, Γ. Νταβέλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Κ.Κοκολάκης, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Π.Τιάγκος, ο Υποδιοικητής 2ης ΕΜΑΚ Πύραρχος Κ. Τοκαλάκης, εκπρόσωποι Ειδικών Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφέρειας καθώς και Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού.