ΔΗΜΟΙ

Nέα Σμύρνη: Ο “Μελωδικός Μίκης Θεοδωράκης” απόψε στην πλατεία Εστίας

Στην Πλατεία της Εστίας μεταφέρεται σήμερα το Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης” του Δήμου Νέας Σμύρνης με τη δεύτερη συναυλία προς τιμή των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου συνθέτη.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα που ξεφεύγει από τις κλασικές φόρμες του έργου του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη που επιχειρεί να αναδείξει τον ερωτικό, ποιητικό και λυρικό Μίκη μέσα από μια μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση τέχνης που συνδυάζει μουσική και αφήγηση.

Η παράσταση βασίζεται σε μια ιδέα του Νίκου Τουλιάτου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη σε σημαντικές συναυλίες και παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ίδιος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και θα βρίσκεται στα κρουστά ενώ θα τραγουδήσουν οι Χρυσηίδα, Oscar Lindroth και Γιώργος Γκρίζης. Αφήγηση: Γιώργος Καπετανάκης. Στην συναυλία συμμετέχει η Χορωδία Νέας Σμύρνης “Σμύρνα”.
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

9 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago