Άργος: Οριστική λύση στα προβλήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών φέτος το καλοκαίρι έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου (έτος κατασκευής 1985), που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τη στέγη του λόγω κατασκευαστικών αστοχιών εξ αρχής. Τα νερά της βροχής έμπαιναν στο εσωτερικό σε 4 αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας φθορές στα ταβάνια, αλλά και στα τσιμέντα και κάθε φορά ο Δήμος περιοριζόταν σε πρόχειρες παρεμβάσεις, που έδιναν πρόσκαιρη μόνο λύση στο πρόβλημα.
Η αποκατάσταση του σχολείου ανήλθε σε 18.000 ευρώ, προερχόμενα από ίδιους πόρους του Δήμου. Παράλληλα στο ίδιο σχολείο τους τελευταίους 20 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις.
Ενδεικτικά:
✔️ Έγινε μόνωση σε όλη την ταράτσα του παλαιού κτιρίου (κατασκευής 1931) πέρυσι το καλοκαίρι (2024), υπό την επίβλεψη μηχανικού
✔️ Επισκευάστηκαν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα (παλαιό και νέο κτίριο) φέτος την άνοιξη (2025)
✔️ Αντικαταστάθηκαν πάνω από 100 λαμπτήρες και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά οροφής
✔️ Βάφτηκαν οι οροφές σε τρεις αίθουσες που είχαν σοβαρές ζημιές, λόγω της εισροής υδάτων από την κεραμοσκεπή (στο νέο κτίριο)
✔️ Αντικαταστάθηκε το φωτοτυπικό μηχάνημα στο παλαιό κτίριο του σχολείου φέτος τον Αύγουστο.