ΔΗΜΟΙ

Πρώτος στην κινητικότητα ο δήμος Αλίμου

Μία ακόμη διάκριση για το δήμο Αλίμου στον τομέα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη αποτελεί το πρώτο βραβείο για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του στην ευρωπαϊκή εκστρατεία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» για το έτος 2024 με θέμα «Κοινός Δημόσιος Χώρος».

Ο δήμος Αλίμου είναι ο πρώτος ανάμεσα στους έξι δήμους της χώρας, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν οι δήμοι Π. Φαλήρου, Αν. Σάμου, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Δυτ. Σάμου.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (EUROPEANMOBILITYWEEK) είναι η κορυφαία εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς των πολιτών υπέρ της ενεργής κινητικότητας, της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών και έξυπνων λύσεων μεταφοράς.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Share

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

8 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

12 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

12 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

12 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

12 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

13 ώρες ago