ΔΗΜΟΙ

Πρώτος στην κινητικότητα ο δήμος Αλίμου

Μία ακόμη διάκριση για το δήμο Αλίμου στον τομέα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη αποτελεί το πρώτο βραβείο για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του στην ευρωπαϊκή εκστρατεία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» για το έτος 2024 με θέμα «Κοινός Δημόσιος Χώρος».

Ο δήμος Αλίμου είναι ο πρώτος ανάμεσα στους έξι δήμους της χώρας, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν οι δήμοι Π. Φαλήρου, Αν. Σάμου, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Δυτ. Σάμου.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (EUROPEANMOBILITYWEEK) είναι η κορυφαία εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς των πολιτών υπέρ της ενεργής κινητικότητας, της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών και έξυπνων λύσεων μεταφοράς.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Share

Τελευταία άρθρα

Πάρος: Στόχος η υψηλού επιπέδου καθαριότητα προς όλους

Υπογράφηκε η σύμβαση για το πλύσιμο οδών, πλατειών και κάδων στον Δήμο Πάρου.

4 λεπτά ago

Καταπολέμηση κουνουπιών στην Ελασσόνα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Βαγγέλη Αποστόλου.

34 λεπτά ago

Χίος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ασφαλτοστρώσεων

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση Προσβασιμότητας Οδών στην πόλη της Χίου», θα πραγματοποιηθούν εργασίες…

1 ώρα ago

Β. Τζουμέρκα: Μουσική, θέατρο και δράσεις για τα παιδιά τον Αύγουστο

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 1 Αυγούστου και εκτείνεται έως τις 27 Αυγούστου, προσφέροντας στους…

1 ώρα ago

Το Κ.Υ. Ηλιούπολης μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας

Ενισχύεται το δικαίωμα κάθε Ηλιουπολίτη σε άμεση και ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

2 ώρες ago