Ο Δήμος Σερρών, προσηλωμένος στις αρχές τις βιώσιμης μετακίνησης, συμμετέχει για 17η φορά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με θέμα «Κινητικότητα για όλους». Aφορά τις διαθέσιμες, προσβάσιμες, οικονομικά προσιτές, ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές για όλους, ανεξάρτητα από το εισόδημα, την τοποθεσία, το φύλο ή τις ικανότητές τους.
Το 2025, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μας καλεί να επανεξετάσουμε κάθε διαδρομή και να διασφαλίσουμε την κινητικότητα για όλους!
Για την επιτυχία των μέτρων είναι απαραίτητο:
1. Ο σχεδιασμός να είναι για όλους. Τα καλά σχεδιασμένα συστήματα κινητικότητας είναι προς όφελος όλων. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες υπηρεσίες, τα οχήματα, οι υποδομές και η επικοινωνία βοηθούν όλους τους χρήστες, ιδίως όσους έχουν σωματικές, αισθητηριακές ή γνωστικές αναπηρίες.
2. Να υπάρχει ποικιλομορφία, οικονομική προσιτότητα και αξιοπιστία. Ένα πραγματικά συμπεριληπτικό σύστημα κινητικότητας προσφέρει ποικίλες, αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές επιλογές μεταφορών για όλες τις κοινότητες.
3. Να υπάρχει η συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας. Οι εμπειρίες κινητικότητας ποικίλλουν από ομάδα σε ομάδα. Η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων εξασφαλίζει λύσεις που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες.
4. Να υπάρχει συνεργασία σε περιφερειακό και μητροπολιτικό επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Σερρών:
• υποδέχεται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σχολεία για ενημέρωση και πρακτική στις βασικές αρχές της κινητικότητας,
• στο πλαίσιο της έκθεσης Serexpo, ενημερώνει σχολεία, δημότες και φορείς για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας
• ξεκινά την ανάρτηση ερωτηματολογίων σχετικά με θέματα προσβασιμότητας στο portal του Δήμου
• καλεί τους δασκάλους και του μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην συμμετοχή τους σε παιχνίδια ευαισθητοποίησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο email: eleni@serres.gr και στο τηλέφωνο 2321350140 ώρες 08:00-14:00.
Μέτρα για το ενεργειακό κόστος των Δήμων, τη διασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου και την χρηματοδότηση…
Ακόμη και στον αποκλεισμό όλου του λιμανιού στην Ελευσίνα με οχήματα του δήμου είναι αποφασισμένο…
Την αθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες…
Τον εξοπλισμό και την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενισχύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η…
Σε ανανέωση της σύνθεσης του στελεχιακού της δυναμικού και ανακατατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης…
Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με…