ΔΗΜΟΙ

Πύλος: Κλάδεμα δέντρων που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προχώρησε στην ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λ.π., είδη τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – αγροτεμαχίων, τα οποία εφάπτονται με Δημοτικές – Αγροτικές οδούς, να προβούν στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Επίσης παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων στην αγροτική οδοποιία καλλιεργειών που θα προβούν στην κοπή των κλάδων, όλα τα προϊόντα κοπής (κλαδιά και ξύλα) να τα απομακρύνουν και να τα εναποθέσουν σε μέρος εντός των ορίων των αγροκτημάτων τους και όχι σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, από τη νομοθεσία (άρθ. 290 Π.Κ., αρθ. 1008 Α.Κ.), και σύμφωνα με την 118/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου άρθρο 27 και 28), η οποία αφορά στην έγκριση του κανονισμού Καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προβλέπεται ο Δήμος να προβεί σε κοπή κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων εντός των ορίων του Δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, επιφυλασσόμενος και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από το Νόμο κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο.

Παρακαλούνται επίσης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων να εποπτεύουν τις κοινότητές τους και να ενημερώνουν τον Δήμο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Το χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παραπάνω είναι 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση αυτής της ειδοποίησης.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

8 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

9 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

10 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

10 ώρες ago