ΔΗΜΟΙ

Λάρισα: Στα ΚΔΑΠ του Δήμου η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Συνεργασία για τη μελέτη των μαθηματικών

Μια συνάντηση που σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου. Πρόκειται για την έναρξη συνεργασίας με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) και τη συνδρομή της στο εγχείρημα να λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ και ως Κέντρα Μελέτης.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος, οι φιλόλογοι των ΚΔΑΠ και οι μαθηματικοί της ΕΜΕ θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών που θα επιλέξουν να μελετούν τα μαθήματά τους στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ.Ηρακλής Γερογιώκας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, κ.Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο Διευθυντής της Β’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Προέδρος της ΕΜΕ Λάρισας, κ. Νικόλαος Ζέρβας, καθώς και ο αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΜΕ Λάρισας, κ. Σωτήρης Τερζόπουλος.

«Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί με συνέργειες να προσφέρει το καλύτερο στους μαθητές/τριες της πόλης. Ευχαριστούμε την ΕΜΕ για την αποδοχή της πρόσκλησης μας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ΚΔΑΠ χρήσιμα στον μαθητή, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των γονιών» δήλωσε ο κ.Γερογιώκας.

Από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας δήλωσε ότι «με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μελετήσουν τα μαθήματά τους και να διερευνήσουν μαθηματικές έννοιες σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, πιο χαλαρό από το σχολείο και το σπίτι, να αλληλοεπιδράσουν με τους μαθηματικούς διευρύνοντας τους ορίζοντες και τον τρόπο σκέψης τους, να κατανοήσουν καλύτερα το μάθημα των μαθηματικών, βελτιώνοντας έτσι και τις επιδόσεις τους. Από την πλευρά των μαθηματικών – μελών της ΕΜΕ, τους δίνεται η ευκαιρία να εργαστούν πάνω στο αντικείμενό τους με ενισχυμένο τον παιδαγωγικό τους ρόλο ως εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτό εκφράζω τη χαρά μου για αυτή τη συνεργασία και εύχομαι να την αγκαλιάσουν τόσο οι μαθητές/τριες, όσο και τα μέλη μας στην ΕΜΕ».

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες αναφορικά με την λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και ως Κέντρα Μελέτης.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

11 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

12 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

12 ώρες ago

Ανοιχτό θέατρο στη Νεάπολη ετοιμάζει ο Δήμος Μονεμβασίας

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.

12 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Ο Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε τις παιδικές χαρές του Άλσους

Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…

13 ώρες ago

Σκάνδαλο στις Πολεοδομίες: Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς – Οι ενέργειες που είχαν γίνει

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…

13 ώρες ago