Το ιστορικό φεστιβάλ της πόλης της Ελευσίνας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την έναρξή του. Η αυλαία του ανοίγει σήμερα με το εμβληματικό έργο του Αγγέλου Σικελιανού «Ο Τελευταίος Ορφικός Διθύραμβος & Το Πνευματικό Εμβατήριο» στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, που όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί την πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εκθέσεις και προτάσεις πολιτισμού, που αναδεικνύουν τη σύγχρονη έκφραση και δημιουργία.
Το φεστιβάλ Αισχύλεια 2025 πραγματοποιείται από τον Δήμος Ελευσίνας με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης .
Ημερομηνίες: 31 Αυγούστου έως 28 Σεπτεμβρίου 2025
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: ΙΡΙΣ
Προπώληση εισιτηρίων https://www.more.com/gr-el/tickets/
Μάθετε περισσότερα εδώ https://2023eleusis.eu/…/aischyleia-2025-to-programma…/
____________________
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.