ΔΗΜΟΙ

Η Ελευσίνα υποδέχεται τα «Αισχύλεια 2025»: Έναρξη στις 27 Αυγούστου στο «Ίρις»

Η Ελευσίνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για μία ακόμη χρονιά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Αττικής. Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2025 κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 27 Αυγούστου, με τον πολιτιστικό χώρος ΙΡΙΣ να ανοίγει τις πύλες του σε καλλιτέχνες και θεατές, προσφέροντας μοναδικές βραδιές γεμάτες τέχνη και πολιτισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας, η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει, με το ενδιαφέρον του κοινού να είναι έντονο, καθώς το φεστιβάλ έχει πλέον καταξιωθεί ως θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας.

«Λίγες μόνο μέρες απομένουν για την έναρξη του φετινού φεστιβάλ Αισχύλεια. Το ΙΡΙΣ είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να σας χαρίσει αξέχαστες βραδιές τέχνης και πολιτισμού!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τα εισιτήρια διατίθενται τόσο ηλεκτρονικά όσο και από φυσικά σημεία. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν διαδικτυακά από το more.com και το επίσημο site του φεστιβάλ, aisxylia.gr. Επίσης, εισιτήρια θα διατίθενται από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου & Κίμωνος) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:00.

«Αισχύλεια 2025»: Στο «Ίρις» οι εκδηλώσεις

Θυμίζουμε εδώ οτι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν επίκεντρο το πρώην ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα «Ίρις» με το φετινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους με σκοπό να φέρουν σ’ επαφή με τις νέες τάσεις της τέχνης, να εκπαιδεύσουν, να κοινωνικοποιήσουν, να ψυχαγωγήσουν και εν γένει να ικανοποιήσουν κατά το μεγαλύτερο βαθμό τις πολιτιστικές ανησυχίες του κοινού.

Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, η προπώληση θα συνεχίζεται και στο Ίρις, από τις 19:00 έως τις 21:00, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα φυσικά σημεία διάθεσης εισιτηρίων παρέχονται μέσω της πλατφόρμας more.com.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.aisxylia.gr), με τις εκδηλώσεις να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δράσεων: από θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, μέχρι εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές. Η Ελευσίνα για ακόμη μία χρονιά αναδεικνύεται σε πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago