Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ξεκινήσει έρευνα και συλλογή στοιχείων από τον Δήμο Γρεβενών, σχετικά με το ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία Κέντρου Παλαιοντολογίας στην τοπική κοινότητα Μηλιάς.
Αυτό γνωστοποίησε ο Υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την πρόθεση της σημερινής δημοτικής αρχής να μεταφέρει το Κέντρο στην πόλη των Γρεβενών, μαζί με όλα τα ευρήματα που σήμερα φυλάσσονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς.
Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και κατοίκους της Μηλιάς, οι οποίοι εκφράζουν την αρχική τους ικανοποίηση για την αναζήτηση στοιχείων από το Υπουργείο.
Μετά τη συγκέντρωση και αξιολόγηση όλων των πληροφοριών, το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εκδώσει επίσημη θέση επί του θέματος.
Παράλληλα, οι τοπικοί φορείς της Μηλιάς θα αποστείλουν επιπλέον έγγραφα στο Υπουργείο, καθώς και τη συνέντευξη της κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, στην οποία αναλύονται οι λόγοι υπέρ της παραμονής του Κέντρου Παλαιοντολογίας στη Μηλιά.
Στα έγγραφα περιλαμβάνονται επίσης οι αντιρρήσεις των πρώην δημάρχων Γρεβενών και Ηρακλεωτών, καθώς και των προέδρων της δημοτικής ενότητας Ηρακλεωτών, σχετικά με τη μεταφορά των ευρημάτων από τη Μηλιά στα Γρεβενά.
Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…