Σύμφωνα με το άρθρο του Βαγγέλη Μανδραβέλη στο PowerGame.gr, oι κάτοικοι των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι οι πιο προνομιούχοι στην πρόσβαση της κοινωνίας των πληροφοριών. Αντίθετα, όσοι διαμένουν σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας και Καρδίτσας παραμένουν στην εποχή του ADSL, με τις ταχύτητες στο Ίντερνετ να κινούνται ακόμη και κάτω από 50 Mbps.
Σε δήμους όπως ο Γ. Καραϊσκάκης (Άρτα), η μέση ταχύτητα είναι μόλις 10 Mbps, ενώ το αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με την Έκθεση Ανοικτού Διαδικτύου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την περίοδο 2024-25 κατέχει ο Δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, με μέση ταχύτητα πρόσβασης μέσω σταθερού δικτύου τα 6,86 Mbps.
Ακόμη και μέσα στον Δήμο Αρταίων, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο (μέσω δικτύου σταθερής) μόλις που ξεπερνά τα 50 Mbps. H ίδια κατάσταση υφίσταται και σε πολλές νησιωτικές περιοχές. Ακόμη και σε τουριστικές, όπως είναι π.χ. τα Ιόνια Νησιά και τα Δωδεκάνησα, οι ταχύτητες του σταθερού Διαδικτύου παραμένουν στην εποχή του… χαλκού. Στις πόλη της Κέρκυρας η μέση ταχύτητα πρόσβασης ανέρχεται στα 50 Mbps, ενώ στην πόλη της Ρόδου στα 53 Mbps. Στη Σύρο, που αποτελεί και μια πόλη για ψηφιακούς νομάδες, τα δίκτυα σταθερής προσφέρουν ταχύτητες Διαδικτύου κάτω από 50 Mbps.
Διαβάστε την συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος άρθου εδώ:
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…
Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…