ΔΗΜΟΙ

Ο Δήμος Πλατανιά στηρίζει για 3η χρονιά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «The Periplus Project»

Ο Δήμος Πλατανιά συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να υποστηρίζει ενεργά την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας μια ιδιαίτερα καινοτόμα δράση που υλοποιείται στον Αλικιανό. Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «The Periplus Project», δύο ομάδες από νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές προϊόντων, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες -προερχόμενοι από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού- βρίσκονται στην περιοχή, με στόχο τη δημιουργική διερεύνηση των δυνατοτήτων της κυκλικής οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες εμπνέονται από το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Κρήτης, αξιοποιούν παραδοσιακές πρακτικές και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου και αναπτύσσουν νέα υλικά, ιδέες και εργαλεία, που ενισχύουν τη βιώσιμη τοπική επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Δήμος Πλατανιά επιβεβαιώνει έτσι έμπρακτα τη δέσμευσή του στην ενίσχυση δράσεων που συνδέουν την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα και προάγουν το μέλλον της περιοχής με περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Η δεύτερη ομάδα του προγράμματος θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς της σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 19:00, στο Γυμνάσιο Αλικιανού. Η δράση αυτή εντάσσεται στις πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Δήμου Πλατανιά, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Βοτανικού Κήπου Κρήτης, του Γυμνασίου Αλικιανού, τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης: «Στόχος είναι η ανάδειξη της δυναμικής που προσφέρει η δημιουργικότητα στην πνευματική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων και της τοπικής κοινωνίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή εξέλιξη του project στον λογαριασμό Instagram: @periplusworkshops

Για περισσότερες πληροφορίες:

• Δημήτρης Σκουρογιάννης, Επικεφαλής Κρήτης – dskourogiannis@gmail.com

• Έλλη Σκουρογιάννη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας – 6970333350

Τελευταία άρθρα

Χαρδαλιάς: Ποδηλατόδρομοι και ήπιες μετακινήσεις στο επίκεντρο στα Βριλήσσια

Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…

12 λεπτά ago

Πρόστιμο 105.600 ευρώ για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…

18 λεπτά ago

Καλαμάτα: Προχωρά το Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

25 λεπτά ago

Μάνδρα: Παρεμβάσεις ουσίας στο 1ο Δημοτικό – Λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών

Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…

45 λεπτά ago

Σενάρια για σαμποτάζ σε δημοτικό ηλεκτροφωτισμό

Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…

46 λεπτά ago

Δήμος Λοκρών: Εσπερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο

Εσπερίδα για την «Βιωσιμότητα και Αειφορία στην Παραγωγή και Μεταποίηση της Επιτραπέζιας Ελιάς και του…

57 λεπτά ago