ΔΗΜΟΙ

Υπουργείο παρακάμπτει το ρόλο της Αυτοδιοίκησης

Εντονότατες αντιδράσεις για την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης εγείρει η τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης με την οποία η αρμοδιότητα της έγκρισης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Βάστρια της Λέσβου ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου.

Παρακάμπτωντας την δημοτική Αρχή , καθώς και την ΔΕΥΑ Λέσβου, το υπουργείο με την τροπολογία που βρίσκεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Αναμόρφωση πλαισίου και διαδικασιών επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ακυρώνει τα ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο  νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση, το υπουργείο με αυτήν την φωτογραφική τροπολογία βγάζει εκτός συζήτησης τόσο το δήμο, όσο και τη ΔΕΥΑ.

Να σημειωθεί ότι το έργο στη Βάστρια είχε προταθεί και από τη διοίκηση Μηταράκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και είχε εγκριθεί τότε από τη ΔΕΥΑΛ.

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

2 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

3 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

4 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

4 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

5 ώρες ago