ΔΗΜΟΙ

“Μπλόκο” σε φορτηγά με μπαταρίες για ανεμογεννήτριες

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στην περιοχή, με κάθε τρόπο εκφράζουν οι κάτοικοι και η δημοτική Αρχή Αλιάρτου που έκαναν μπλόκο σε φορττηγά που μετέφεραν μπαταρίες για τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δημοτική Αρχή του Γιώργου Αραπίτσα, που έχει εκφράσει τηναντίθεσή της στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη διέλευση των φορτηγών που θα μετέφεραν μαπταρίες και εξοπλισμό, κινητοποιήθηκε μαζί με κατοίκους της Αλιάρτου.

Δήμαρχος και κάτοικοι, έκλεισαν το δρόμο από τον οποίο θα διέρχονταν τα φορτηγά και ανάγκασαν τους οδηγούς τους να τα ακινητοποιήσουν, παρά το γεγονός ότι ακόμη εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες, όπως η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής και οι εκπρόσωποι των παρτάξεων θεωρούν ότι η συνέχιση των εργασιών χωρίς σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και τις τοπικές αντιδράσεις είναι ανεπίτρεπτη.

Τελευταία άρθρα

“Ψηφιακές δεξιότητες” για άτομα άνω των 60 ετών από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2026, στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα.

14 λεπτά ago

Γρεβενά: Συνεχίζεται η αναβάθμιση του Άλσους Θεοδωρίδη

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

29 λεπτά ago

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: 7,18 εκ. ευρώ για το Άλσος και την ανάπλαση της Δεκελείας

Μια σημαντική χρηματοδοτική εξέλιξη για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σηματοδοτούν οι αποφάσεις…

40 λεπτά ago

Στερεά Ελλάδα: Στα 24 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση των Δήμων για αγροτική και εσωτερική οδοποιία

Σημαντική ενίσχυση των πόρων που κατευθύνονται στους Δήμους για έργα οδοποιίας αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς…

45 λεπτά ago

Πειραιάς: Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία για την πρόσβαση στο Βεάκειο

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία για την πρόσβαση στο Βεάκειο Θέατρο.

45 λεπτά ago

Τρίπολη: Στο τραπέζι οι ασφαλτοστρώσεις σε πόλη και χωριά – Συνάντηση Τζιούμη με τους Προέδρους

Η κατανομή των διαθέσιμων πόρων για έργα οδικής ασφάλειας και ασφαλτοστρώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια…

47 λεπτά ago