ΔΗΜΟΙ

“Μπλόκο” σε φορτηγά με μπαταρίες για ανεμογεννήτριες

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στην περιοχή, με κάθε τρόπο εκφράζουν οι κάτοικοι και η δημοτική Αρχή Αλιάρτου που έκαναν μπλόκο σε φορττηγά που μετέφεραν μπαταρίες για τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δημοτική Αρχή του Γιώργου Αραπίτσα, που έχει εκφράσει τηναντίθεσή της στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη διέλευση των φορτηγών που θα μετέφεραν μαπταρίες και εξοπλισμό, κινητοποιήθηκε μαζί με κατοίκους της Αλιάρτου.

Δήμαρχος και κάτοικοι, έκλεισαν το δρόμο από τον οποίο θα διέρχονταν τα φορτηγά και ανάγκασαν τους οδηγούς τους να τα ακινητοποιήσουν, παρά το γεγονός ότι ακόμη εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες, όπως η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής και οι εκπρόσωποι των παρτάξεων θεωρούν ότι η συνέχιση των εργασιών χωρίς σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και τις τοπικές αντιδράσεις είναι ανεπίτρεπτη.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

11 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

12 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

14 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

14 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

15 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

15 ώρες ago