ΔΗΜΟΙ

Δελφοί: Ξεκινά η λειτουργία εργαστηρίων θεάτρου

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, υπέγραψε σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση, μέσω της οποίας το «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) θα ξεκινήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο τη λειτουργία εργαστηρίων θεάτρου στην πόλη της Άμφισσας.

Πιο συγκεκριμένα, η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας και Δήμων αυτής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λαμιέων «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), με σκοπό την εκτέλεση του έργου «λειτουργία εργαστηρίων θεάτρου» στη Στερεά Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του έργου, για την ανάπτυξη της θεατρικής κουλτούρας σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα περιλαμβάνονται επίσης επιμέρους δράσεις, όπως η οργάνωση και προβολή θεατρικών παραστάσεων, η διεξαγωγή θεατρικών σεμιναρίων, διαλέξεων και φεστιβάλ, καθώς και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη ευόδωση του σκοπού που έχει τεθεί.

Το χρονικό διάστημα λειτουργίας των εργαστηρίων κατ’ έτος θα ακολουθεί το διδακτικό έτος των σχολείων, δηλαδή Σεπτέμβριος – Ιούνιος. Στα εργαστήρια θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που επιθυμούν να γίνουν δέκτες επιμόρφωσης στον τομέα του θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλουν στην υλοποίηση του εν λόγω έργου, το οποίο υπήρξε πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δίνοντας στο άμεσο μέλλον μία ακόμα διέξοδο δημιουργικής πολιτιστικής ενασχόλησης σε όσους το επιθυμούν, ανηλίκους και ενηλίκους.

«Ο Δήμος Δελφών, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, θα σταθεί αρωγός σε ότι απαιτηθεί ώστε τα θεατρικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, μαζί με τις συμπληρωματικές δράσεις που θα φέρουν, να αποτελέσουν ένα ακόμα υγιές κύτταρο παραγωγής πολιτιστικού προϊόντος, αυτή τη φορά, και τούτο είναι το πιο σημαντικό, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μας», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, κάνοντας λόγο για έναν ακόμα πυρήνα εξωστρέφειας, που μέσω των συνεργιών που μπορεί να αναπτυχθούν, μπορεί να αποτελέσει και αυτός αφορμή τόνωσης της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

6 ώρες ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

6 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

7 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

7 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

8 ώρες ago