ΔΗΜΟΙ

Μαρούσι: Συνεχίζεται η αναβάθμιση των σχολείων

Ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιεί τη θερινή περίοδο για την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες της πόλης, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση της καθημερινότητας της Σχολικής Κοινότητας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκτελεστική σύμβαση συντήρησης των Σχολείων του Δήμου, ενώ παράλληλα υλοποιείται το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», που αφορά την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση επιλεχθέντων σχολικών κτιρίων. Στο συνολικό έργο συντήρησης Σχολικών υποδομών, συνδράμουν καθημερινά και τα συνεργεία του Δήμου, σε συντονισμό με τις σχετικές εργολαβίες.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με ένα επιπλέον εργαλείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων: τη λειτουργία σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας, που θα αυτοματοποιεί τη διαδικασία καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων των σχολείων προς τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Στόχος είναι η άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας και καλύτερο συντονισμό μεταξύ Σχολείων και Δήμου.

Παρά τις προκλήσεις που προκαλεί η παλαιότητα μεγάλου μέρους των σχολικών υποδομών, ο Δήμος καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα προχωρά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

3 λεπτά ago

Ο Δήμος Αμοργού εγκαινιάζει τις Μονάδες Αφαλάτωσης Καταπόλων

Ενισχύεται η υδροδότηση της Αμοργού και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

56 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

2 ώρες ago

Λάζαρος Κυρίζογλου: Το κράτος να πάψει να φορτώνει το «μουτζούρη» στους Δήμους

Στην αντεπίθεση κατά των όσω ακούστηκαν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι δήμοι σε όλη…

2 ώρες ago

«SOS» από τους δήμους της Κέρκυρας για τα σκουπίδια

Την άμεση οικονομική στήριξη της Πολιτείας για την κάλυψη του δυσβάστακτου κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων…

2 ώρες ago

Ξυλοπεζόδρομος σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Νάξου

Η κατασκευή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027».

2 ώρες ago