ΔΗΜΟΙ

Στον Δήμο Τρικκαίων ο Γερμανός Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Γνωριμία με τον Δήμαρχο και αναθέρμανση σχέσεων με τον Δήμο Τρικκαίων, σηματοδότησε η νέα επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Προστασίας Καταναλωτή Φρανκ Σβάμπε στα Τρίκαλα.

Ο κ. Σβάμπε επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά. Ως βουλευτής του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από το 2005, ο κ. Σβάμπε βρέθηκε από την πρώτη στιγμή (το 2013) δίπλα στην αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων και Castrop-Rauxel, αποτελώντας σταθερό φίλο των Τρικάλων. Η επίσκεψή του και η συνομιλία με τον κ. Σακκά εστίασε σε θέματα αναθέρμανσης των σχέσεων, σε ζητήματα συνεργασιών με τον γερμανικό Δήμο, αλλά και διερεύνησης πρόσθετων βημάτων για την πόλη των Τρικάλων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Τέθηκαν, ακόμη, ζητήματα που προέκυψαν στο Δήμο Τρικκαίων μετά τον Daniel, με τον κ. Σακκά να αναλύσει ειδικότερα την κατάσταση.
Επίσης συζητήθηκε ξανά το ενδεχόμενο ανάπτυξης σχέσεων αδελφοποίησης και με τουρκικό Δήμο, με τον οποίο είναι ήδη αδελφοποιημένη η γερμανική πόλη.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τρικαλινός αντιπρόεδρος του ελληνογερμανοτουρκικού συλλόγου του Castrop-Rauxel Κώστας Μπούλμπος, «ψυχή» της συνδρομής στον Δήμο Τρικκαίων τα χρόνια της κρίσης. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεστά και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας.

Τελευταία άρθρα

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

2 λεπτά ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

20 λεπτά ago

Στα Ποσειδώνια 2026 ο Γιάννης Μώραλης: «Ο Πειραιάς παραμένει η ναυτιλιακή πρωτεύουσα της χώρας»

Το δυναμικό «παρών» του Δήμου Πειραιά στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2026 ανέδειξε με ανάρτησή…

35 λεπτά ago

Συνεχίζονται τα έργα στον εξωτερικό λιμένα Τήνου

Υπογράφηκε η Σύμβαση για την ανάδειξη – ανάπλαση των στεγάστρων εξωτερικού λιμένα Τήνου.

37 λεπτά ago

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…

1 ώρα ago

Συναντήσεις Χρ. Κορωναίου με στελέχη της Περιφέρειας & της κεντρικής διοίκησης

Στη Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το νησί.

2 ώρες ago