Στενή συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενου νέου κύματος υψηλών θερμοκρασιών που εκτιμάται ότι θα χτυπήσει τη χώρα ως και το τέλος του μήνα, έχουν ήδη οι επιτελείς του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες ημέρες, και ως το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθουμε αντιμέτωποι με νέο κύμα καύσωνα που θα φτάσει ως και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις, εκτός από την τήρηση αυστηρών μέτρων για την προστασία των δασών, οι δήμοι ήδη θέτουν σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως άστεγοι, άποροι, ηλικιωμένοι και άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια σοβαρά νοσήματα.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και η θερμοκρασία έφτασε τους 41 βαθμούς, σε ετοιμότητα και στη διάθεση των δημοτών θα βρίσκονται κλιματιζόμενες αίθουσες, ενώ μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή και για την ασφάλεια των εργαζομένων.