Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, Χρήστο Πανδράκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θεσμικής συνεργασίας και κοινού προσανατολισμού απέναντι σε δύο από τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος: την ασφάλεια των πολιτών και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας που προκαλούν τα επανειλημμένα περιστατικά παραβατικότητας και κλοπών σε οικισμούς του Δήμου, όπως οι Σάπες, το Ιάσιο και περιοχές του παραλιακού μετώπου. Ο Δήμαρχος έθεσε με έμφαση την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της αστυνόμευσης και καλύτερου συντονισμού των δυνάμεων τάξης, με στόχο την πρόληψη νέων περιστατικών και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, που επιδιώκει σταθερά τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται με ευκαιριακές παρεμβάσεις, αλλά απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια και σεβασμό τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα δικαιώματα των ζώων. Η ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, η επιτάχυνση των ελέγχων και η επιβολή κυρώσεων, όπου απαιτείται, αποτέλεσαν κοινό τόπο μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…
Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…
Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…
Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…
Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…
Την ενίσχυσης της πρόληψης, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, έναντι των…