ΔΗΜΟΙ

Ανέγερση νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανέγερση της νέας πτέρυγας του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ένα εντελώς καινούργιο κτίριο που κατασκευάζεται ως αντικατάσταση της προηγούμενης και πεπαλαιωμένης σχολικής μονάδας.

Ήδη, οι εξωτερικές πλευρές του νέου κτιρίου είναι στο μεγαλύτερό τους ποσοστό ολοκληρωμένες, με τις εργασίες να προχωρούν γρήγορα και στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Αυτό διαπίστωσε και ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στη δημοτική αρχή και στελέχη της ΚΤΥΠ επισκέφθηκαν το εργοτάξιο για να επιθεωρήσουν την πρόοδο των έργων.

Το καινούργιο κτίριο κατασκευάζεται με σύγχρονα υλικά ενεργειακής επάρκειας, θα είναι προσβάσιμο για τα ΑμΕΑ, θα διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, φαγητού, εργαστήρια κτλ ενώ, παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάζονται χώροι άθλησης και πρασίνου.

Η νέα πτέρυγα κατασκευάζεται στη θέση του παλιού, σεισμόπληκτου κτιρίου για να φιλοξενήσει με απόλυτη ασφάλεια και λειτουργικότητα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού. Τα έργα γίνονται με πόρους που διεκδίκησε και πέτυχε η διοίκηση του Δήμου από τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΚΤΥΠ.

Παράλληλα, ο Δήμος μεριμνά και για την υφιστάμενη, δεύτερη πτέρυγα του σχολείου. Η δημοτική αρχή έχει ήδη υποβάλλει αίτημα, και αναμένεται η έγκριση από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, για την ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτιρίου.

Μέχρι τότε, ο Δήμος προχωρά αυτό το καλοκαίρι σε εργασίες συντήρησης και εσωτερικής ανακαίνισης, με κορυφαία την πλήρη αναδιαμόρφωση των τουαλετών του σχολείου.

«Σε λίγους μήνες, παραδίδουμε ένα πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα στη σχολική κοινότητα. Όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά μας. Με ασφάλεια, με αισθητική και ποιότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Τελευταία άρθρα

Θετικό το Δημ. Συμβούλιο επί της μελέτης επικαιροποίησης του master plan λιμένα Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έλαβε θετική απόφαση επί της Μελέτης Επικαιροποίησης Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN)…

5 λεπτά ago

Σέρρες: Αναστολή λειτουργίας για το 10ο & 24ο Δημοτικό Σχολείο

Αποκολλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, τμήμα επιχρίσματος από την οροφή του εσωτερικού χώρου της εισόδου του…

28 λεπτά ago

Οχήματα, φορτιστές και φωτοβολταϊκό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

1 ώρα ago

Εποχή Smart City στο Χαλάνδρι

Στην εποχή της Smart City περνά το Χαλάνδρι, εγκαθιστώντας ένα δίκτυο ψηφιακών υποδομών σε δρόμους…

2 ώρες ago

Νέα, διεθνής τουριστική καμπάνια για την ανάδειξη της Αττικής

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη θέση στα έσοδα από τον τουρισμό.

2 ώρες ago

Αυτοψίες Κουρέτα σε μεγάλα έργα της Θεσσαλίας

Στενή παρακολούθηση των εργασιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έμφαση στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και…

2 ώρες ago