ΔΗΜΟΙ

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας γίνεται ολοκαίνουργιο

Οικολογικό, “πράσινο”, οικονομικό. Το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας αναβαθμίζεται ενεργειακά και αποκτά άνετους, βιώσιμους χώρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού Γλυφάδας θα μπουν σε ένα νέο σχολείο!

“Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό Γλυφάδας! Το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο της πόλης μας και ένα από τα παλαιότερα σχολικά κτίρια!
Ενεργοβόρο πολύ. Όπως όλα τα παλαιά κτίρια. Το αλλάζουμε αυτό. Ριζικά! Οι εργασίες που βλέπετε θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Και οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα μπουν το Σεπτέμβριο σε ένα ολοκαίνουργιο ουσιαστικά σχολείο. Τοποθετούμε θερμοπρόσοψη παντού στο κτίριο.
Αλλάζουμε όλα τα κουφώματα. Αντικαθιστούμε τα φωτιστικά με σύγχρονα και οικολογικά φώτα led. Βάζουμε φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή για εξοικονόμηση ενέργειας. Μετατρέπουμε την εγκατάσταση της θέρμανσης (καυστήρας, λέβητας, Η/Μ, κλπ.) για να λειτουργεί με φυσικό αέριο. Όλα καινούργια. Όλα από την αρχή. Με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Με εργασίες που κράτησαν μήνες, για να γίνονται φυσικά εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ Τιμολέοντα Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, το 3ο Δημοτικό θα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.


Θυμίζουμε ότι δεν είχε γήπεδo ποδοσφαίρου. Τα φτιάξαμε από το μηδέν, με πολύ μεράκι, ενώ ανακαινίσαμε πλήρως το γήπεδο μπάσκετ. Δεν είχε ασανσέρ. Καταφέραμε και το δημιουργήσαμε κι αυτό. Βάλαμε και κλιματισμό παντού. Σε όλες τις αίθουσες. Συνεχίζουμε – ειδικά αυτή τη περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά – τις εργασίες και τις αλλαγές σε πολλά σχολεία της Γλυφάδας μας, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον και τις υποδομές που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί τους” τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

4 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

4 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

4 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

4 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

6 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

6 ώρες ago