Έκκληση άμεσης κινητοποίησης και παροχής βοήθειας στη Χίο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα απευθύνει με επιστολή τους προς τους δημάρχους όλης της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ζητά από τους συναδέλφους του την παροχή βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπιστει η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει το νησί το οποίο ήδη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στην επιστολή του προς τους Δήμους, ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι:
Η άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε μέσα πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας είναι επιτακτική.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί όλους τους Δήμους της χώρας που διαθέτουν εφεδρικά πυροσβεστικά ή υδροφόρα οχήματα, καθώς και μηχανήματα και εξοπλισμό πολιτικής προστασίας, όπως σκαπτικά, ερπυστριοφόρα, γεννήτριες κ.λπ., να τα θέσουν άμεσα στη διάθεση του Δήμου Χίου.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας, αλλά ανάδειξης της Αυτοδιοίκησης ώς πυλώνα στήριξης σε κρίσιμες στιγμές: «Η Χίος δεν είναι μόνη».
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…