ΔΗΜΟΙ

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας, περνώντας στο επόμενο στάδιο τη διαδικασία για μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα των σχολικών υποδομών.

Ο Δήμος Δελφών έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ Άμφισσας», προϋπολογισμού 1.120.582,66 ευρώ, εντάσσοντας την εν λόγω παρέμβαση στο συνολικό σχεδιασμό του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του συγκεκριμένου σχολείου, βάσει του οποίου, από το σχολικό έτος 2022-23, λειτουργεί και το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.

Σε συνέχεια της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών συνέταξε τη μελέτη για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ, η οποία ακολούθως εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2024 από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φτάνοντας πλέον στην απόφαση έγκρισης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου, με επόμενο στάδιο την επίσημη δημοπράτησή του από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την εξέλιξη τονίζει ότι ο Δήμος Δελφών εμπράκτως στήριξε την πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας και Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, τον οποίο και ευχαριστεί, για τη δημιουργία Πρότυπου ΕΠΑΛ, η οποία είχε ως συνέπεια την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επισκευή του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής. Επίσης, ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, καθώς και τους ανθρώπους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για την άριστη έως σήμερα συνεργασία.

«Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του προγράμματός μας ως Δημοτική Αρχή, αυτό της αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του ΕΠΑΛ Άμφισσας, ενός σχολείου συνολικά της Φωκίδας και όχι μόνο μίας περιοχής, περνά στο επόμενο στάδιο, αυτό της δημοπράτησης. Γίνεται πράξη η δέσμευσή μας προς τη σχολική κοινότητα, παρά τις κατά καιρούς αντιξοότητες που συναντήσαμε, κι αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει ικανοποίηση, γνωρίζοντας πως η πίστη στο στόχο και η επιμονή είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος», σημειώνει με δήλωσή του ο κ. Ταγκαλής.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

17 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

22 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

22 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

1 ημέρα ago