ΔΗΜΟΙ

Τήνος: Σημαντική εξέλιξη για την αγροτική οδοποιία του νησιού

Ικανοποίημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Τήνου  Παναγιώτης Κροντηράς μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στην οποία συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα χρηματοδότησης της αγροτικής οδοποιίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την υποβολή τριών προτάσεων του Δήμου στο πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».
Οι προτάσεις αυτές έχουν να κάνουν με ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, έργα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Τα έργα αυτά αφορούν στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, και συγκεκριμένα των περιοχών:
– Αγίου Παντελεήμονα Καλλονής Δήμου Τήνου (Δ.Ε Εξωμβούργου), με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, τα οποία αφορούν στην βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας και την σύνταξη μελέτης του έργου
– Φαλατάδου Δήμου Τήνου (Δ.Ε Εξωμβούργου), με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, τα οποία αφορούν στην βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας και την σύνταξη της μελέτης του έργου
– Φερό Χωριό Δήμου Τήνου(Δ.Ε. Δύο Χωριών), με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, τα οποία αφορούν στην βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας, και την σύνταξη της μελέτης του έργου

Τα παραπάνω αιτήματα εντάσσονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027, και συγκεκριμένα στην Παρέμβαση P3-73-1.2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ».

Η χρηματοδότηση των έργων αυτών θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Τήνου έφερε στην συζήτηση το γνωστό θέμα του Σφαγείου – Ελαιοτριβείου του νησιού, ζητώντας την στήριξη του Υπουργείου, καθώς επίσης και την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και την δυνατότητα προοπτικής για κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Ο Δήμαρχος Τήνου ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για τον χαρακτήρα και την έκταση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στο σύνολο της επικράτεια του νησιού, την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, τις προοπτικές ανάπτυξης για Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), καθώς και την συνεργασία πρωτογενούς και τουριστικού τομέα, ώστε να ενισχυθεί ο γαστρονομικός τουρισμός.

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί το νησί ώστε να γευτεί και να απολαύσει από κοντά τους γαστρονομικούς θησαυρούς, και η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση του κου Κώστα Τσιάρα για την μεταξύ τους στενή συνεργασία, με σκοπό την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών οι οποίες μπορούν να στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή του νησιού μας.

Ο Δήμος Τήνου προσβλέπει στην άμεση έγκριση των προτάσεων, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για τις αγροτικές υποδομές του νησιού, ενισχύοντας την αγροτική παραγωγή και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

11 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

11 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

12 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

12 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago