Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δράσεις για την προστασία και τα δικαιώματα των ηλικιωμένων
Η κακοποίηση ηλικιωμένων, αν και συχνά αόρατη, αποτελεί ένα υπαρκτό και ανησυχητικό φαινόμενο που απαιτεί συλλογική εγρήγορση και δράση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων, η οποία «πέφτει» στις 15 Ιουνίου, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, στις 10:30 π.μ., στο Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξανδρούπολης (χώρος ΚΕΠ).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα: την προστασία, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ηλικιωμένων. Η κακοποίηση ηλικιωμένων, αν και συχνά αόρατη, αποτελεί ένα υπαρκτό και ανησυχητικό φαινόμενο που απαιτεί συλλογική εγρήγορση και δράση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν σχετικά ενημερωτικά βίντεο, ενώ ειδικοί επιστήμονες -ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νομικός σύμβουλος- θα παρουσιάσουν τις μορφές κακοποίησης, τους τρόπους πρόληψης και τα διαθέσιμα εργαλεία υποστήριξης για τους ηλικιωμένους και το περιβάλλον τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.
«Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενισχύει το μήνυμα σεβασμού, φροντίδας και αλληλεγγύης προς την τρίτη ηλικία», καταλήγει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.