ΔΗΜΟΙ

Ολοκληρώθηκε το MotorOne Electric Days στον Πειραιά

Επίκεντρο της ηλεκτροκίνησης και των νέων τεχνολογιών για φιλικότερες προς το περιβάλλον μετακινήσεις έγινε ο Πειραιάς που φιλοξένησε «MotorOne Electric Days».

Το τριήμερο event διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από το MotorOne.gr, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίες εταιρείες παρουσίασαν τα νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα τους και εκατοντάδες Πειραιώτες και επισκέπτες απ΄ όλο το λεκανοπέδιο, είχαν την ευκαιρία στην πλατεία Κοραή, να δουν και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, για τις αποδόσεις και τις καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση.

Το  event «MotorOne Electric Days 2025»Την Παρασκευή 30 Μαΐου,εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Διευθυντής του MotorOne.gr Βαγγέλης Κιούσης.

Μιλώντας για το θέμα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στην πόλη μας, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2025 το «MotorOne Electric Days», ένα εντυπωσιακό 3ήμερο event αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, την καινοτομία και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το MotorOne Electric Days φέρνει κοντά την τεχνολογία, την αυτοκίνηση και την οικολογία και δίνει τη δυνατότητα σε όλους —πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς— να γνωρίσουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων και των «έξυπνων»  μετακινήσεων.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον όχι το μέλλον, αλλά το παρόν της μετακίνησης.

Ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση: διαθέτουμε ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στη Δημοτική Συγκοινωνία, όπως και ορισμένα οχήματα στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ και ο στόλος των απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων  ανανεώνεται με ηλεκτροκίνητα μέσα. Στρατηγική μας είναι να αναπτύξουμε τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξουμε και να επεκτείνουμε την ηλεκτροκίνηση στον Πειραιά. Με τη δημιουργία σταθμών φόρτισης και την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών, φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε την πόλη μας πιο λειτουργική για όλους.  Θα ήθελα να συγχαρώ τους  διοργανωτές για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, την αστική κινητικότητα και την καινοτομία».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι  το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει την ηλεκτροκίνηση, με έμφαση σε οχήματα μικρότερης κατηγορίας, προκειμένου να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων και να δοθεί έμφαση στα οχήματα πόλης.

Τέλος, η Εμπορική Διευθύντρια του MotorOne.gr  Νόνικα Βλασσοπούλου, σε δήλωσή της,  χαρακτήρισε την εκδήλωση ως τη μεγαλύτερη γιορτή για την ηλεκτροκίνηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα,  η οποία φιλοξένησε το σύνολο των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου. Τόνισε επίσης, ότι  βασικός στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού και ανέφερε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη δυναμικά αναπτυσσόμενη και στην Ελλάδα.

Τελευταία άρθρα

1o Φεστιβάλ Εθελοντισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.

6 λεπτά ago

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 20ό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Χαλκιδέων.

25 λεπτά ago

Λάρισα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Πράσινο Σημείο

Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.

41 λεπτά ago

Το μπάσκετ με αμαξίδιο επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά της Αθήνας

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…

1 ώρα ago

81 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ζακύνθου μέσω ΑΣΕΠ

Έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα.

2 ώρες ago

2.000 νέα φυτά και 1.100 τ.μ. γκαζόν στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πιο πράσινη και φιλική για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος,…

2 ώρες ago