Τρ. Μάι 7th, 2024

Δήμος Παιανίας: Διερεύνηση του ενδεχόμενου συνεργασίας με εταιρεία Υψηλής Τεχνολογίας

Παρουσία του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκπαίδευση στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος από την εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής Drone, SAS Technology στο γήπεδο των Γλυκών Νερών.

Η εκπαίδευση αφορά στην χρήση του UAV SARISA SRS-1C, σχεδίασης και κατασκευής της εταιρείας  που είναι ήδη ενταγμένο στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχει ως αποστολή τη μεταφορά υλικών για την διευκόλυνση της ανάπτυξης πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, καθώς και αποστολές διάσωσης.
Ο Δήμαρχος Παιανίας συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαργιάννα Γιαννάκου και τη Γενική Γραμματέα του δήμου Φωτεινή Τολούδη ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της SAS Technology, Φώτη Καμπιώτη για το έργο της εταιρείας, τις δράσεις της και τις δυνατότητες που παρέχουν τα συστήματά της ενώ εξετάστηκε αν και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την προστασία του Υμηττού.

Ηδη η SAS Technology έχει προσφερθεί να συνδυάζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της με την επιτήρηση της περιοχής ευθύνης του Δήμου Παιανίας στον Υμηττό.
Συμφωνήθηκε δε να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών, σε πιο οργανωμένο πλαίσιο με παροχή έργου επιτήρησης σε περιόδους αυξημένης επικινδυνότητας του καλοκαιρινούς μήνες.