Πα. Απρ 19th, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Νίκο Παππά στηρίζει για τον Δήμο Αθηναίων – Σε ποιους άλλους υποψήφιους δημάρχους δίνει χρίσμα

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πρόσωπο του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

«Στον Δήμο της Αθήνας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης για την αλλαγή στο Δήμο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

«Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππάνα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε να γίνει πράξη μια τέτοια εξέλιξη με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας».

Οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στους έξι πρώτους υποψήφιους δημάρχους ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

Πρόκειται για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά (Δήμος Αθηναίων), τον Νίκο Γαβρίλη (Δήμος Πειραιά), τον Βασίλη Αϊβαλή (Δήμος Πατρέων), τον Ανδρέα Παχατουρίδη (Δήμος Περιστερίου), τον Απόστολο Καλογιάννη (Δήμος Λαρισαίων) και τον Δημήτρη Τραπεζιώτη(Δήμος Αγρινίου).

Αναλυτικά  όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Σήμερα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε τη στήριξή μας σε μια σειρά από μεγάλους δήμους.

Στον Δήμο της Αθήνας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης με στόχο την αλλαγή στο Δήμο Αθήνας.

Ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους.

Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της
ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι πιστεύω μια πολύ θετική εξέλιξη. Το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε να γίνει πράξη μια τέτοια εξέλιξη με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας. Και θα είναι και buzzer beater.

Στον Δήμο του Πειραιά, έχουμε τη χαρά να στηρίξουμε έναν δοκιμασμένο αγωνιστή της αριστεράς αλλά και της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Νήσων για πέντε χρόνια, τον Γιώργο τον Γαβρίλη.

Στον Δήμο της Πάτρας, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή, σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων. Στο Δήμο Περιστερίου, έναν -εκ του αποτελέσματος- από τους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς, τον σημερινό δήμαρχο τον, πατριάρχη της αυτοδιοίκησης, Ανδρέα Παχατουρίδη. Στη Λάρισα, έναν σύντροφο που είναι εξίσου πετυχημένος δήμαρχος, τον Απόστολο Καλογιάννη. Στο Αγρίνιο, τον έγκριτο και μάχιμο δικηγόρο, τον Δημήτρη Τραπεζιώτη».