Πα. Απρ 26th, 2024

Ότι φανταζόμαστε είναι ήδη πραγματικό

* Του Ευγενία (Βάνια) Παπαδάκου

Το όραμα υπάρχει ήδη στον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» και έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλότερα, από την καλύτερη απλώς διαχείριση μιας κατάστασης ή την επίλυση ενός μέορυς των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν όρια στο πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η Αθήνα, αρκεί να το πιστέψουμε. Φανταζόμαστε λοιπόν μια Αθήνα όχι πια ουραγό, που θα «ζηλεύει» , αλλά αντίθετα μια ζηλευτή πρωτέυουσα , όπως της αξίζει, μας αξίζει, από την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τους κρυμμένους θησαυρούς και τον υπέροχο μοναδικό γαλάζιο ουρανό της.

Μια Αθήνα χωρίς εγκατελελλειμμένα, παραμελλημένα και ετοιμόρροπα κτήρια.

Με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον ομορφότερο αρχαιολογικό περίπατο στον κόσμο. Με πάρκα αθλητισμού και πρασίνου μόλις δέκα λεπτά από το κάθε σπίτι. Με πολιτιστικά δρώμενα μέσα στην καρδιά της πόλης, αλλά και στις γειτονιές της. Χωρίς διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού. Μία πόλη που δεν θα μας ταλαιπωρεί. Μία πόλη που θα σβύζει από ζωή, δημιουργικότητα και οικονομική δραστηριότητα.

Μια πόλη που κανείς δεν θα φοβάται και κανείς δεν θα είναι αποκλεισμένος.

Μια πόλη «έξυπνη». Όπου η τεχνολογία θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη.

Με τους μηχανισμούς της στην υπηρεσία του πολίτη. Για να προστατεύει τα παιδιά της από τα ναρκωτικά και να τα ωθεί στον αθλητισμό και στις πολιτιστικές δράσεις. Με κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου, για να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε άμεσα τους κινδύνους που που απειλούν τα παιδιά και τους νέους.

Μια πόλη που θα αποδεικνύουμε έμπρακτα την αγάπη μας και δεν θα την πληγώνουμε, ουτε θα μας πληγώνει. Γιατί το ότι την αγαπάμε το ξέρουμε, το συνειδητοποιούμε πάντα, όπως όλες τις αγάπες, όποτε φεύγουν..από τη νοσταλγία που νιώθουμε όταν είμαστε μακριά της. Μια πόλη που η σχέση πολίτη –Δήμου θα έχει αποκατασταθεί με σύγχρονους όρους.

Αρκεί να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό, την αδιαφορία και την αυτοπαγίδευση σε διαιρέσεις και διαφωνίες ή θεσμικούς δαιδάλους.

* Η Ευγενία (Βάνια) Παπαδάκου είναι  ορθοπεδικός χειρουργός, υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ” του Κώστα Μπακογιάννη