Πε. Απρ 25th, 2024

Χαϊδάρι, δήμος που χαίρεσαι να ζεις Ξανά

 * Του Γιώργου Αργυρόπουλου

Βρισκόμαστε λιγότερο από 2 εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές. Λίγα λόγια και ουσία για την επόμενη μέρα. Η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ δεν υλοποίησε σειρά πολιτικών που πριν 5 χρόνια ήταν σημαία της και με τα οποία εξελέγη με πολύ μεγάλο ποσοστό την 2η Κυριακή. Στο σήμερα, ο Δήμος μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση σε όλους τους τομείς. Μία βόλτα αρκεί σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μας. Είναι αλήθεια ότι στη σημερινή πολιτική κατάσταση μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις δύσκολα γίνονται ανεκτές και από την κεντρική διοίκηση της Χώρας.

Χρειάζονται πολιτικές με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Χαϊδαρίου. Αυτό άλλωστε θα πρέπει να επιδιώκει ο δημότης κάθε Δήμου της Χώρας. Ο τόπος του καθενός μας δεν θέλει κομματικούς μανδύες και κορώνες πατροναρίσματος. Θέλει ουσιαστικές και ακηδεμόνευτες λύσεις που μπορούν να γίνουν πράξη από μια ισχυρή και δυνατή ομάδα. Αυτό ευαγγελιζόμαστε ως συνδυασμός «Χαϊδάρι Ξανά» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Ντηνιακό. Ο κόσμος που θα μας στηρίξει πρέπει να ξέρει ότι άμεσα θα υλοποιήσουμε μέτρα για τα εξής:

– Καθαριότητα: Εκ των ων ουκ άνευ. Ολιστική (πλήρη) αντιμετώπιση του προβλήματος με σύγχρονους μηχανισμούς διαλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

– Μετακίνηση στην πόλη: Λειτουργία τοπικών γραμμών σύνδεσης της πόλης από και προς τον σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα καθώς και εντός των συνοικιών μας.

– Υποδομές και αστικό τοπίο: Διαμόρφωση ελεύθερων χώρων, αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών και δημοσίων κτιρίων Οι δρόμοι, οι πλατείες και τα δίκτυα αποχέτευσης κλπ. χρήζουν άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων.

– Βελτίωση του περιβάλλοντος: Περιβαλλοντική εκπαίδευση, δράσεις ανακύκλωσης, μείωση περιβαλλοντικού κινδύνου από διάφορες δραστηριότητες.

– Καταπολέμηση της Ανεργίας: Λειτουργία ειδική υπηρεσίας του Δήμου για εύρεση εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας με καταγραφή πιθανών θέσεων στα όρια του Χαϊδαρίου, με παράλληλη επιδότησή τους, βάσει και ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων.

– Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων: Κίνητρα για έναρξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

– Προβολή της πόλης και προσέλκυση τουριστών: Ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο προβολής του Χαϊδαρίου.

– Ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού: Δομές άθλησης, αναμόρφωση των ήδη υφιστάμενων χώρων, αθλοπαιδιές σε όλο τον Δήμο και διοργάνωση αθλητικών γεγονότων στην πόλη μας.

Τα παραπάνω, δεν είναι ευχολόγια και ευσεβείς πόθοι αλλά υλοποιήσιμοι στόχοι από τον συνδυασμό μας «Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός».

 

* Ο Γιώργος Αργυρόπουλος  είναι δικηγόρος, αντιπρόεδρος  της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), υπ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός».