Σα. Απρ 20th, 2024

Να ανατρέψουμε αντιλήψεις και μικροσυμφερόντα

*Άρθρο του Αντώνη Κακούρη

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα, που θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της, αλλά θα καθορίσουν ταυτόχρονα, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας την επόμενη πενταετία.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, δικό μας και των παιδιών μας, θα είναι καθοριστικός. Δεν χωρούν λάθη και αβελτηρίες που μας έχουν στοιχίσει και μας κρατούν στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα με την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να βαδίσει με ταχύτητα στον 21ο αιώνα, οφείλουμε ως τοπικές κοινωνίες να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των συνθηκών που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και θα συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

Το Ίλιον αποτελεί έναν ιστορικό δήμο, με ρίζες στον 19ο αιώνα. Έναν δήμο που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την ισχυρή του παρουσία στον 21ο. Για να συμβεί αυτό απαιτείται μια μεγάλη αλλαγή. Να ξεπεράσουμε τις λογικές των έργων βιτρίνας, των εξυπηρετήσεων, του διαχωρισμού των δημοτών σε «δικούς μας» και «δικούς τους».

Να προσφέρουμε στους κατοίκους του Ιλίου δημοτική συγκοινωνία που θα συνδέει το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, αλλά και με τον πλησιέστερο σταθμό Μετρό, καθώς οι λανθασμένοι χειρισμοί έχουν οδηγήσει στην απώλεια της σχεδιαζόμενης επέκτασης.

Να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και να συμβάλουμε στην δημιουργία νέων, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη.

Να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, καταργώντας τα δημοτικά τέλη για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία. Με τη μείωση των δημοτικών τελών για τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στην πόλη μας. Το Πάρκο Τρίτση έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του. Η εικόνα που παρουσιάζει δεν αξίζει ούτε στον δήμο μας, ούτε στους κατοίκους του Ιλίου. Δεν θα επιτρέψουμε να χάσουμε την πρόσβαση σε αυτό, όπως απαιτεί μια διορισμένος κομματικά φορέας και η αδυναμία μιας απερχόμενη δημοτικής διοίκησης.

Ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε την ανατροπή αντιλήψεων και μικροσυμφερόντων. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

*Ο Αντώνης Κακούρης είναι υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου